APIA vrea să prelungească termenul de depunere a cererilor pentru subvenţia la motorină

18

tractorcamp

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) vrea să prelungească termenul pentru depunerea cererilor pentru subvenţia pe motorină care a expirat pe 31 ianuarie pentru că s-au primit foarte puţine solicitări, potrivit recolta.eu.

Pe lângă prelungirea termenului de depunere a documentaţiei, fermierii au mai primit săptămâna trecută o veste legată de subvenţia la motorina. Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat că, în situaţia în care autorităţile decid să aplice acciza suplimentara pe motorină, ministerul va suporta o parte din diferenţă.“Dintr-un total de 14.000 de cereri, doar 4.000 de beneficiari au reușit să vină să depună solicitări pentru decont. Am pus situația asta pe baza vremii care a fost în ultima perioadă, drept pentru care deja avem în minister (n.r. – MADR) o inițiativă legislativă pentru modificarea termenului de depunere și prelungirea acestuia până spre sfârșitul lunii februarie”, a declarat Dorel Benu, directorul APIA într-o emisiune televizată la TVR.

”Odată cu mărirea accizei, noi plătim şi suportăm o parte din diferenţă. Categoric, diferenţa fiind mai mare, şi preţul pe care îl plătim ca subvenţie va fi mai mare. Deci, din acest punct de vedere, oarecum compensăm. Trebuie să facem toate calculele. Sper să nu fie la consumatorul final o creştere de preţ; cred că este foarte important”, a precizat ministrul Constantin.

Ajutorul de stat pentru motorină se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard pentru anul 2013, de 330 euro/1.000 litri, până la acciza redusă de 21 euro/1.000 litri, respectiv 1,399 lei/litru motorină. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise