APIA: ULTIMA ZI de depunere a cererilor fara penalizari! Care sunt pasii urmatori?

Campania de depunere a cererilor unice de plată fără penalizări se încheie astăzi, 15 iunie! Campania de primire a cererilor unice de plată va continua încă 25 de zile după data de 15 iunie, cu penalizări de 1% pe ziua de întârziere din suma totală pe care fermierul urmează să o încaseze, anunță reprezentanții APIA.

În penultima zi a campaniei pentru depunerea cererilor unice de plată fără penalizări, Directorul General APIA s-a deplasat din nou în teritoriu. De data aceasta a ales să verifice activitatea de primire a solicitărilor pentru anul 2020 ale Centrului Județean Prahova.

La nivelul județului Prahova, 9.224 de fermieri au depus, până în momentul de față, dosarele pentru campania aferentă anului 2020, pentru o suprafață totală de 135.093 hectare, ceea ce înseamnă un procent de 97,45% din suprafața solicitată pentru plată în campania precedentă.

Până la data de 14 iunie, 15 centre județene APIA au depășit suprafețele pentru care s-au depus cereri în anul 2019: Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Sălaj, Timiș, Vaslui și Vâlcea.

PAȘII după depunerea cererilor

  • PRIMUL PAS: EVALUAREA cererilor

După primirea cererilor unice de plată, APIA va trece la următoarea etapă și anume: Evaluarea cererilor de sprijin.

Evaluarea, ca parte a procesului de selecție cuprinde următoarele etape procedurale:

A) verificarea îndeplinirii criteriilor de eligibilitate și a cerințelor asimilate criteriilor de eligibilitate

B) acordarea punctajului conform criteriilor de selecție

Termenul de evaluare a cererilor de sprijin la CJ APIA este de maximum 24 de zile lucrătoare de la finalizarea perioadei de depunere a cererilor de sprijin aferentă sesiunii în curs. Termenul se poate prelungi cu 5 zile lucrătoare. La nivelul APIA -Aparat central, rezultatele evaluării se centralizează la nivelul Comisiei Centrale de Selecţie în maximum o zi lucrătoare de la data finalizării evaluării cererilor de sprijin la CJ APIA/ de la primirea prin poșta electronică a Centralizatorului cererilor eligibile și neeligibile.

  • Al DOILEA PAS: Selecția cererilor de sprijin

Cererile de sprijin eligibile sunt supuse unui sistem de selecţie, în baza căruia fiecărei cereri i se acordă un punctaj.

  • AL TREILEA PAS: Depunerea contestațiilor

În termen de 10 zile lucrătoare de la publicarea pe site-ul APIA a Raportului de selecție preliminar, solicitanții pot depune contestații la Centrul județean unde a fost depusă cererea de sprijin.

  • ULTIMUL PAS: semnarea și depunerea angajamentelor aferente schemei de ajutor de stat

APIA va publica pe site-ul oficial Raportul de selecție final, iar cererile se vor ordona descrescător în funcție de punctajul obținut.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole