APIA: Termene LIMITĂ în luna aprilie pentru mai multe subvenții

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește luna aceasta cererile de plată pentru mai multe scheme de sprijin derulate de agenție. Având în vedere că ultima zi din luna aprilie cade într-o zi nelucrătoare, anumite termene limită au fost amânate până luni, 2 mai 2022.

  1. Sprijin pentru măsura de stocare a cărnii de porc – termen limită: 29 aprilie.

În perioada 25 martie – 29 aprilie 2022, la sediul APIA – Aparat Central, se primesc Cererile de sprijin privind depozitarea privată a cărnii de porc.

Stocarea privată a cărnii de porc este un sprijin acordat, în situaţia în care, preţul mediu de piaţă pentru carcasele de porc se afla sub preţul de referinţă aşa cum este stabilit prin Regulamentul (UE) nr. 1308/2013, cu impact negativ semnificativ în sector.

Ajutorul se acordă operatorilor care, într-un termen determinat, retrag de pe piaţă o cantitate de carne de porc, fixată în prealabil, proaspătă sau refrigerată, pe care o menţin în stoc, fără schimbarea depozitului, pe o perioada prevăzută într-un contract.

Beneficiarii ajutorului sunt toate persoanele fizice autorizate, II, IF sau persoane juridice, plătitori de TVA, stabilite pe teritoriul Comunitar şi care:

  • desfăşoară activitatea în sectorul cărnii şi/sau cel al creşterii animalelor şi sunt înscrişi în Registrul Comerţului,
  • dispun în vederea stocării de instalaţii corespunzătoare autorizate sau au încheiate contracte de depozitare în acest sens,
  • dispun de autorizaţie sanitar – veterinară.

2. motorina utilizată în agricultură trimestrul I 2022 – termen limită: 2 mai

În cursul lunii aprilie 2022, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie – 31 martie 2022 (trim. I al anului 2022). Termenul limita de 30.04.2022 fiind zi nelucratoare, se va decala până în prima zi lucratoare, respectiv 2 mai 2022.

Cererile se depun la centrele judeţene ale APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, de către administrator/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

3. ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor trimestrul I 2022 – termen limită: 2 mai

Conform prevederilor HG nr. 1179/ 2014, cu modificările și completările ulterioare, in perioada 01.04.-02.05.2022 inclusiv, se depun cererile de plata trimestriale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor aferente trimestrului I al anului 2022.

Cererea de plată a ajutorului de stat pentru serviciile de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, completată de către prestatorii serviciilor se poate depune lunar/trimestrial, conform opţiunii menţionate în cererea iniţială, la centrele judeţene ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, în termen de 20 de zile lucrătoare următoare încheierii lunii/trimestrului pentru care se solicită ajutorul de stat, însoţită de documentele aferente perioadei pentru care s-au efectuat serviciile.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole