27 ianuarie 2022 - 05:24

APIA: Nou regulament pentru depozitarea privată a cărnii de porc și stabilirea cuantumului ajutorului

porci_rasaAgenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că în 14 decembrie 2015 a fost adoptat de către Comisia Europeană Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/2334 de deschidere a depozitării private pentru carnea de porc și de stabilire în avans a cuantumului ajutorului.

Regulamentul stabilește tipurile de produse eligibile, perioadele de depozitare, garanțiile aferente cererilor de sprijin precum și cuantumul ajutorului pentru fiecare categorie de produs. Perioada de depunere a cererilor este deschisă începând cu data de 04.01.2016.

Condițiile generale de derulare a măsurilor de depozitare privată sunt stabilite prin Regulamentul (CE) NR. 826/2008 al Comisiei din 20 august 2008 de stabilire a normelor comune de acordare a ajutorului pentru depozitarea privat a anumitor produse agricole, cu modificările și completările ulterioare.

Pe site-ul oficial al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, secțiunea ‘Măsuri de Piață’, subsecțiunea ‘Carne’ poate fi consultat materialul ‘Aspecte generale privind derularea măsurii de depozitare carne de porc’.

Pentru precizări suplimentare, beneficiarii pot contacta APIA la adresa de e-mail zootehnie.apia@apia.org.ro sau la numărul de telefon: 021.200.50.26.