APIA eliberează adeverinţe pentru Măsura 215, porcine

12

ferma_porciAPIA informează că eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 215 –Plăți privind bunăstarea animalelor – pachet a – porcine, sesiunea I de depunere – anul IV de angajament care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la Băncilecare au încheiatConvenţii cu Agenţia.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şiFondulNaţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie.

Toate convenţiile încheiate între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Bancă şi Fondul de Garantare  vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

Potrivit convenţiilor încheiate, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor – pachet a – porcine,  sesiuneaI de depunere – anul IV de angajament,prin care confirmă faptul că solicitantul a depus,în perioada 16 iulie –16 august 2015, cerere de plată pentru măsura specificată. Suma înscrisă în adeverinţă reprezintă30% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată an IV de angajament, sesiunea I de depunere.

În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 703/ 23.07.2013 privind aprobarea condițiilor în care se vor încheia Convențiile dintre instituțiile financiare bancare ș ine bancare șiAgenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăților directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăși ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise