APIA eliberează a doua adeverinţă pentru finanţarea capitalului de lucru necesar crescătorilor de păsări

APIAAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) le-a reamintit beneficiarilor Măsurii 215 – plăţi privind bunăstarea animalelor – păsări că a încheiat convenţii privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente cu următoarele bănci: CEC Bank S.A, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Banca Română pentru Dezvoltare, Banca Italo Romena SpA, Unicredit Țiriac Bank SA., Banca Comercială Română, Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop, OTP Bank, Banca Comercială Carpatica, Bancpost, Piraeus Bank Romania SA, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România.

“Prin încheierea acestor convenţii, emite la cererea solicitantului o adeverinţa, prin care confirmă că solicitantul a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachetul b – păsări, valoarea ajutorului din cererea de ajutor, precum şi valoarea decontului justificativ depus de către solicitant la APIA  în perioada 16 ianuarie – 15 februarie 2013”,.
Valoarea creditului acordat de către instituţiile financiar bancare va fi de până la 90% din valoarea decontului justificativ prezentat în adeverinţă emisă de APIA conform anexei 1 şi cu încadrarea în limita sumei cuvenite din Plăţile privind bunăstarea animalelor – pachetul b – păsări, denominate în lei astfel:

  • pentru creditele acordate de Bancă până la data de 31.12.2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană în ziua anterioara datei solicitării creditului;
  • pentru creditele acordate de Bancă începând cu data de 01.01.2014 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 31.12.2013.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA şi Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii garantează 80% din valoarea creditului contractat de fermier.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult