APIA: Doar până pe 13 decembrie se pot solicita subvențiile pentru motorină și ajutoarele specifice pentru zootehnie în zonele defavorizate

13

oipasuneAgenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) le reamintește fermierilor că mai au la dispoziţie doar două zile, respectiv până vineri, 13 decembrie, pentru a depune dosarele de finanţare pentru subvenţia la motorină pe anul în curs, precum şi pentru ajutoarele specifice la ovine/caprine din zonele defavorizate.

Potrivit unui comunicat de presă al APIA, potențialilor beneficiari li se reamintește că pot depune cererea de acord prealabil pentru finanţarea prin rambursare, pentru motorina utilizată în agricultură în anul agricol 2013-2014, în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, astfel: pentru anul 2013, cererea se depune până pe 13 decembrie 2013, iar pentru anul 2014, cererea se poate depune până pe 31 decembrie 2013.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat sunt persoanele juridice și persoanele fizice care se angajează să se autorizeze ca persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale conform Ordonanţei de Urgenţă nr.44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familial.

Pe de altă parte, crescătorii de ovine şi caprine din zonele defavorizate sunt așteptați la centrele APIA cu cererile pentru ajutorul specific, tot până pe 13 decembrie. Informările APIA precizează că de această subvenţie pot beneficia crescătorii de ovine/caprine persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, care deţin exploataţii cu cod primit de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor localizate în zonele defavorizate din România. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise