APIA, AZI: 275,4 de milioane de lei, SPRIJIN DE URGENȚĂ pentru sectorul vegetal!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va efectua, până la 31 decembrie 2023, plata unui sprijin de urgență în valoare de peste 275 de milioane de lei pentru fermierii din sectorul vegetal.

Este vorba de schema de ajutor de stat pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase, prin care se subvenționează 50% din consumul de motorină din anul 2022.

Potrivit unui comunicat al Agenției remis vineri redacției AgroTV, perioada de depunere a cererilor de acordare a acestui sprijin de urgență s-a încheiat joi, 26 octombrie.

„Potențialii beneficiari au depus la Centrele APIA pe a căror rază teritorială a fost depusă cererea unică de plată aferentă anului 2022 un număr de 200.611 cereri de solicitare cu o valoare totală de 275,4 milioane lei. Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2023”, se arată în comunicatul citat.

Sprijinului excepţional se acordă sub formă de grant, având o valoare aferentă unei cantităţi unitare de 78 litri/ha de motorină. În stabilirea valorii totale a sprijinului se utilizează 50% din cantitatea rezultată din înmulţirea numărului de hectare eligibile cu valoarea de 78 litri/ha de motorină.

Cuantumul este de 2 lei/litru de motorină pentru cantitatea totală de 152.458.321,08 litri de motorină corespunzătoare culturilor de porumb/orz/floarea–soarelui/rapiță.

Citește și Anunț important pentru toți fermierii: Rambursări de la APIA!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole