Apelul fermierilor locali: „Va rog sa cumparati DOAR LEGUME ROMANESTI”

O cooperativă agricolă din județul Cluj face apel către toți cetățenii români să aleagă la cumpărături legumele și produsele agroalimentare românești! Aceasta este unica soluție pentru a susține producătorii locali și a asigura securitatea alimentară.  „Revin la ideea de sprijinire a producătorului local: nu ajută atâta un share (o distribuire), cât ajută să îi căutați în piețe și la raft. N-am sa va îndemn să cumpărați mai multe legume românești… Va rog sa cumpărați DOAR LEGUME ROMÂNEȘTI”, este mesajul cooperativei. Mai jos aveți textul integral care punctează dificultățile prin care trec fermierii autohtoni.

Au trecut Paștele și cu el și febra numită „Sprijinim producătorul local”
Au curs share-uri la toate postările cu produse locale. E îmbucurător interesul tuturor. E nevoie, însă, de mai mult.
Situația în agricultură nu e tocmai bună în acest moment și avem nevoie de mult sprijin.

Zi de zi, la Cooperativă sună producători care vor să colaboreze cu noi pentru a-și vinde marfa și ne povestesc cât de greu se descurcă.
Pe lângă seceta asta nenorocită, mai e și greutatea de a-ți vinde marfa… Cand ai hectare întregi gata de recoltat, vânzarea on-line, nu e o optiune prea bună.

Ne povestesc că, obișnuiau să vândă 2/3 din marfa direct de pe câmp. Acum nu mai vine nimeni…Cu toate acestea, daca le propui o colaborare ,,în toată regula” cu ambalare la sac de x kile sau la ladă, dau înapoi. „Eu ți-o aduc așa cum e și faci matale ce vrei cu ea”. Răspunsul meu e același: „Acum vedeți de ce nu sunt multe cooperative? La noi e disciplină. Ai noștri ambalează cum vrea clientul, că el e stăpân”. Suntem înțelegători totuși. Schimbările nu se vor produce de azi pe mâine…

La Cooperativă s-a lucrat foarte mult în săptămânile trecute. A fost nevoie de mult efort și coordonare pentru a parcurge aceasta perioadă plină de provocări. S-a lucrat mult și pe bani mai puțini. În timp ce ardeioasele și roșiile au atins praguri ridicol de înalte, noi vindem mai ieftin decât anii trecuți. Produsele de sezon sunt din abundență acum, iar piața de desfacere e mult mai limitată.

Suntem mulțumiți, însă. Partenerii noștri din retail sunt atenți la parcursul nostru și vin în sprijin cu propuneri și soluții. La urma urmei, avem nevoie unii de alții. Chiar și cu mai puțin, dacă rulajul e bun, când tragi linie e în regulă. Ne bucurăm că încă ne vedem unii pe alții sănătoși și că nu a trebuit să oprim munca.

Revin la ideea de sprijinire a producătorului local: nu ajută atâta un share (o distribuire), cât ajută să îi căutați în piețe și la raft. N-am sa va îndemn să cumpărați mai multe legume românești… Va rog sa cumpărați DOAR LEGUME ROMÂNEȘTI.

Sunt din abundență ridichi, ceapă verde, salată, varză, gulie, castravete, cartof nou… Cumpărați-le pe acestea! În scurt timp, diversitatea va crește și veți avea și mai mult de ales. Adevăratul sprijin pentru producătorul român e acesta.

Noi încercăm să facem față cât mai bine situației și în același timp să-i ajutăm și pe ceilalți. Totuși, factorul cel mai important din acest lanț, sunteți dumneavoastră, consumatorii. Dacă ne străduim, #totulvafibine !

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole