Apel de la MADR pentru fermieri – Mergeți să depuneți cererile la APIA

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin vocea secretarului de stat Adrian Pintea, îi îndeamnă pe fermieri să meargă la centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și să depună cererile pentru schemele de sprijin derulate în această perioadă. Aceștia pot beneficia de ajutoarele de 100 euro/hectar, respectiv 100 euro/UVM.

În luna martie se încheie depunerea atât pentru fermierii din sectorul vegetal, cât și pentru cei din sectorul zootehnic.

”Aș vrea să amintesc că sunt trei programe în desfășurare, în sensul că acum se primesc cererile la APIA. Este OUG 12/2024 pentru sectorul suin și avicol, în care termenul limită este 14 martie inclusiv. Toate aceste cereri se depun la centrele județene ale APIA, toți cei care își doresc să acceseze acest program, să meargă până în 14 martie să depună. Până în momentul de față s-au depus 23 de cereri pentru suine, respectiv 20 de cereri pentru sectorul avicol.

De asemenea, tot în această perioadă se depun cererile și conform OUG 5/2024, pentru sectorul vegetal, unde se acordă acea 100 euro/hectar. Termenul limită de depunere este data de 8 martie. Aici avem un potențial de aproximativ 162.000 de beneficiari, iar până în momentul de față s-au depus 142.744 de cereri. Ar mai fi undeva în jur de 20.000 de beneficiari pe care îi îndemn să meargă să depună aceste cereri la APIA.

De asemenea, avem și pentru sectorul de bovine carne, unde este OUG 13/2024, unde termenul limită pentru depunerea cererilor este data de 31 martie inclusiv. Aici avem un potențial de 4.295 de beneficiari eligibili pe care i-am extras din baza de date. Din păcate, până în momentul de față s-au depus doar 73 de cereri pentru 3.444 de capete”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

5 COMENTARII

 1. În nemernicia lor au pus cu dedicație ca fiind necesară viza asociației pentru a primi acest sprijin. Este dat cu dedicație pentru băieți deștepți.

 2. Cum sa depună fermieri cereri de sprijin, mai ales in schema pentru suine ?
  Când voi cei de la putere ai făcut toate aceste programe doar pentru fermele mari care îndeplinesc anumite criteri de bio securitate .
  Cu toate că suntem autorizați de DSP , porci crotaliati , ni sa spus de la APIA că nu putem depune cerere deoarece nu avem implementate acele măsuri de sprijin , gen :
  Lumina ,apa alte criterii
  Rușine deoarece sunt mulți fermieri mici in acest domeniu care nu pot accesa acest program din cauza acestor piedici .
  Și mai veniti cu tot felul de zvonuri că nu accesează fermieri acest program ,că sunt doar 23 de beneficiari .
  Pai la ce mai îndemnați lumea și îi puneți pe drumuri când programul e făcut cu dedicație ?
  Rușine ,rușine .

  • Este normal ca pt ei sunt facute aceste programr. Domnul PAUL STANESCU are in judetul OLT 16 ferme de porci cu minim3000 capete pe ciclu. Concluzia o trageti dumneavoastra pt cine sunt aceste sume.

 3. La 100 familii de albine de ce nu ne ajutați cu nimic stam cu mierea a butoaie 5euro când și cui dați ca la mine nu aju ns nici odată ca persoana fizica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole