Apel catre autoritati: „Trebuie sa se incurajeze prin lege popularea pietelor”

Asociațiile de fermieri au trimis mai multe solicitări autorităților publice prin care cer aprobarea unor măsuri urgente ce vor ajuta fermierii și producătorii de produse agroalimentare să treacă peste criza provocată de pandemia de coronavirus. În acest sens, fermierul Marcel Olteanu din Dolj, președintele Asociației Aberdeen Angus Romania, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Agro TV și a venit cu sugestii care ar putea ajuta sectorul agriculturii și zootehniei în România. Fermierul a subliniat că este necesară încurajarea prin lege a populării piețelor de către legumicultori și producătorii autohtoni.

„În zona de sud Olteniei este un bazin legumicol fantastic și deja îi văd pe oameni disperați, pentru că ei muncesc din ianuarie în solarii. În curând va ieși noua producție de castraveți, de roșii. Trebuie să se încurajeze prin lege să se populeze piețele cu legume și culturi de la noi și să nu mai vândă în supermarketuri. În următoarea lună, tot ce e legumă să fie în piață, afară în spații libere, să se organizeze inclusiv standuri, pentru că este mai sigur să stea în piață la tarabă la trei metri unul de altul, decât în coadă la supermarket și să țină de cărucioare. Categoric este cu mult mai sigur! Guvernul trebuie să se implice, domnul Oros în special, ca în următoarele câteva săptămâni să se deschidă cât mai multe piețe, să fie oamenii îndemnați să iasă din casă, să se ducă la piață în condiții de siguranță, să cumpere legume și alimente și produse de la producători români”.

Prețul la miei s-a prăbușit!

„S-a prăbușit complet prețul la miei! S-a spus că, Domnule că vine Paștele…dar…  Sunt ăștia cu miei de gât și nu au ce să facă cu ei! O să moară lumea de foame și o să înceapă să îi dea în cap, și vor fi de o  sută de ori mai mulți morți decât cei de coronavirus”, a spus fermierul.

Marcel Olteanu i-a îndemnat pe lucrători să își continuie activitățile, dar să respecte cu atenție toate măsurile de igienă și de prevenire a coronavirusului. „Domnilor, la treabă! Cu încrederea în Dumnezeu că este principalul nostru aliat. Atenție marea la toate măsurile de igienă, contact cu mai puțini oameni și la treabă! La treabă cu Curaj!”, a transmis fermierul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole