APDRP va primi cu 1 miliard de euro mai puțin și va înjumătăți numărul măsurilor pentru care se vor aloca fonduri

18

banieuropeni

În următorul exercițiu bugetar, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va avea la dispoziție pentru finanțarea proiectelor 7,1 miliarde de euro, cu 1 miliard de euro mai puțin decât în intervalul 2007 – 2013, se arată pe recolta.eu. Nu numai banii vor fi mai puțini, dar și numărul măsurilor pentru care se vor aloca sumele se va reduce la mai puțin de o jumătate, a precizat directorul general adjunct Implementare Tehnică din cadrul APDRP, Nicolae Popa, în cadrul conferinței „ZF Agribusiness: Agricultura, la startul marelui boom?“, desfășurată ieri la București.

„Vom restructura numărul de măsuri la 9-10 şi să direcţionăm aceşti bani către domeniile unde sunt necesari. (…) Lucrăm pentru prezentarea datelor pentru viitoarea structură a programului 2014-2020”, a declarat Nicolae Popa.

Viitorul program va menține măsurile privind infrastructura rurală, dezvoltarea şi modernizarea exploataţiilor agricole, procesarea produselor agricole, înfiinţarea de întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi susţinerea tinerilor din mediul rural. Nicolae Popa a mai adăugat că agenția intenționează să reducă documentația necesară pentru aprobarea proiectelor precum şi timpul de evaluare a acestora la maximum 2-3 luni.

„În momentul de faţă suntem pe finalul programului. Vom ajunge la un grad de absorbţie la 95%, pentru că plăţile se fac până în decembrie 2015”, a mai declarat Popa, citat de Ziarul Financiar. El a mai precizat că între 2007 şi 2013 au fost aprobate pentru finanţare 67.000 de proiecte, din 140.000 depuse şi evaluate la 18 miliarde euro. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise