APDRP se desfiinţează

22

apdrpllAgenţia de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) se desfiinţează, urmând ca toate atribuţiile să treacă, prin reorganizare, la Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), prevăzută a fi înfiinţată printr-un Proiect de Ordonanţă de Urgenţă (OUG).

Potrivit Proiectului de OUG publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii, prin Acordul multianual de finanţare dintre Guvernul României şi Comisia Comunităţilor Europene, semnat la Bruxelles la 2 februarie 2001, se impune adoptarea în regim de urgenţă a unui act normativ pentru stabilirea cadrului instituţional al Agenţiei pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, prin reorganizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, informeaza Agroinfo.

Reorganizarea este motivată prin faptul că „în perioada 2014-2020 România va fi beneficiara unor importante alocări financiare de la Uniunea Europeană, fapt ce impune luarea tuturor măsurilor necesare pentru a asigura o capacitate ridicată de absorbţie a acestor fonduri”.
Noua Agenţie va avea în structură 8 centre regionale pentru finanțarea investițiilor rurale, fără personalitate juridică, care au arondate județele constituite în regiunile de dezvoltare rurală, cu excepția Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 8 București-Ilfov care are arondate județele Ilfov, Călărași și Ialomița, precum și municipiul București. Centrele regionale urmează a fi conduse de către un director general adjunct şi de către un director numiți prin decizia directorului general, pe bază de examen sau concurs, în condiţiile legii. (Integral pe fabricadecarne.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise