Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la MADR – Despăgubirile de secetă la culturile de primăvară

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a început să lucreze la Ordonanța de Urgență pentru acordarea despăgubirilor la culturile înființate în primăvara anului trecut, care au fost afectate de secetă. Anunțul a fost făcut de secretatul de stat MADR, Sorin Moise, în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

”Întrebarea este binevenită și foarte multă lume așteaptă răspuns la ea. Lucrăm chiar în acest moment la Ordonanța de urgență. O parte din bani îi avem prinși în bugetul Ministerului Agriculturii, iar diferența, atâta timp cât vom avea un ok de la Ministerul de Finanțe, putem să o primim la rectificarea bugetară, ca să putem să acordăm aceste despăgubiri. E clar că fermierii români vor primi despăgubiri pentru culturile afectate de secetă anul trecut”, a precizat secretarul de stat Sorin Moise pentru AGRO TV.

Potrivit oficialului MADR, sumele care vor fi acordate încă nu sunt stabilite, însă vor fi calculate după aceeași formulă de calcul după care au fost acordate și despăgubirile la culturile de toamnă.

”Este vorba de Institutul de Economie Agrară, care face devizul cheltuielii pe hectar. Așa e legislația și Comisia Europeană îți permite să dai maxim 40% din această cheltuială, din acest deviz”, a mai precizat Sorin Moise.

Totodată, reprezentantul MADR a mai precizat că proiectul de act normativ pentru aceste despăgubiri ar urma să fie finalizat în cursul acestei săptămâni, dar nu se știe cât timp va mai dura până când va fi aprobat și vor fi efectuate plățile.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole