Anunțul făcut AZI de AFIR: Finanțări nerambursabile pentru aproape 67.000 de fermieri

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că nu mai puțin de 66.709 de investiții, în valoarea totală de 2,6 miliarde de euro, au fost contractate de fermieri în perioada 2015 – 2022.

Până în acest moment, AFIR a plătit fermierilor 1,86 miliarde de euro pentru decontarea investițiilor realizate în exploatații agricole și pomicole, în ferme mici și de mari dimensiuni, pentru instalarea tinerilor fermieri și pentru dezvoltarea formelor asociative, precum și pentru decontarea primelor de asigurare, se arată într-o informare făcută joi pe pagina de Facebook a instituției.

Astfel, AFIR a sprijinit financiar 20.124 de tineri fermieri prin intermediul submăsurilor (sM) agricole din PNDR, dintre care 13.924 au primit finanțare sM 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, iar alți 4.718 de tineri au beneficiat de sM 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici.

Totodată, prin sM 4.1 Investiții în exploatații agricole AFIR a finanțat 785 de tineri fermieri, iar prin sM 4.1a Investiții în exploatații pomicole au primit fonduri 68 de tineri pomicultori. Menționăm că din totalul tinerilor fermieri, 4.132 de tineri fermieri sunt din zona montană.

Potrivit reprezentanților AFIR, cu ajutorul fondurilor europene disponibile fermierilor în cadrul submăsurii 4.1, s-au înființat 1.821 de ferme pentru culturi de câmp, 509 ferme pomicole, 126 de ferme pentru creșterea bovinelor de lapte, 153 de ferme mixte, 113 ferme pentru bovine de carne, 83 de ferme horticole, 68 de ferme de păsări, 51 de ferme porcine, 16 ferme de ovine și caprine și 7 ferme apicole.

De asemenea, 657.576 de hectare reprezintă suprafața exploatațiilor agricole finanțate prin intermediul submăsurilor gestionate de AFIR.

„Suntem mândri de beneficiarii noștri, de performanțele lor, și le mulțumim, pentru că munca lor de zi cu zi aduce țării hrană și dezvoltare. Agenția va fi mereu angrenată în modernizarea și tehnologizarea agriculturii și a creșterii performnței acesteia, iar fondurile europene nerambursabile sunt acel motor de care este mare nevoie în continuare”, a declarat directorul general al AFIR, George Chiriță.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole