Anunț ACUM de la APIA! Subvenția care intră în contul fermierilor până la sfârșitul lunii

Deși Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat deja la plată peste 740.000 de fermieri, mai există anumite categorii de agricultori care nu și-au primit încă banii. Printre aceștia se numără și fermierii care au solicitat ajutoarele naționale tranzitorii (ANT).

Potrivit directorului general al APIA, acești fermieri își vor primi banii undeva spre sfârșitul lunii ianuarie, după ce Guvernul va finaliza procesul legislativ pentru acordarea banilor. Anunțul a fost făcut de Adrian Pintea în emisiunea ”Agricultura la Raport”, la AGRO TV.

”O serie de fermieri care nu au reușit să primească banii sunt cei care au ajutoarele naționale tranzitorii, atât în sectorul vegetal, cât și în sectorul zootehnic. Pentru aceștia știm că se aprobă din bugetul anului următor, respectiv cererile din anul 2022 se plătesc în 2023. La sfârșitul anului, bugetul a fost aprobat, zilele acestea l-am primit, iar colegii din minister lucrează la elaborarea Hotărârii de Guvern privind ANT-urile. Preconizez că undeva spre sfârșitul lunii ianuarie vor fi făcute și aceste plăți. Cei care au strict ANT sunt undeva la 27.000-28.000 de fermieri”, a precizat șeful APIA, Adrian Pintea, în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

  1. De ce fermieri care detin de la 5 ha la 30 ha nu li se da motorina suventionata si noi ne lucram terenurile pe care le detinem in ferma avem si bovine ,suine. etc avem si noi nevoie de motorina suventionata pentru ca facem lucrari ca si cei cu ferme mai mari, Va muntumesc si va rog sa ne intelegeti

  2. Buna ziua eu am depus actele la apia pt 5 bovine în martie 2022 dar încă nu am primit nici un ban oare cînd va intra bani ??

  3. Când primim bani pe teren și vaci aici în Șimleu Silvaniei Sălaj domnilor avem cu ecocert dar sunt bani pentru 2022 ??? deja vorbiți și anunțați pe 2023??? Ce faceți cu noi ne omorîți cu totul???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole