Anul fast-food? Extindere peste asteptari pentru lantul Quasi Pronti

Reteaua de restaurante Quasi Pronti va deschide 4 noi unitati pana la finalul anului, dublu fata de planul de la inceputul anului. Master francizatul Quasi Pronti in Romania, compania Gustos Food, si-a depasit cu 100% planul stabilit cu francizorul portughez pentru anul 2012, avand programate 4 noi inaugurari in urmatoarele 3 luni.

 

Quasi Pronti a adus in Romania un nou concept de fast-food care ofera ca produse principale pastele, specialitati din paste si pizza.

Reteaua de restaurante de tip fast-food Quasi Pronti din Romania se mareste in luna septembrie cu doua noi unitati francizate. Pe 21 septembrie compania va deschide un restaurant in Arena Mall din Bacau. Cea de-a doua locatie va fi inaugurata pe 27 septembrie, in Iulius Mall Cluj.

Master Francizatul Quasi Pronti in Romania a intocmit impreuna cu francizorul din Portugalia un plan care prevede deschiderea a doua unitati pe an. Pentru anul 2012, Quasi Pronti Romania si-a depasit cu 100% obiectivele, compania avand programate pana la finalul acestui an, pe langa cele doua restaurante din Bacau si din Cluj, alte doua inaugurari, in centrul comercial AFI Palace din Bucuresti si in Ploiesti Shopping City.

Deschiderea unui restaurant Quasi Pronti necesita o investitie de aproximativ 30.000 de euro, la care se adauga taxa de franciza de 10.000 de euro si 5.000 de euro taxa de training. Un restaurant Quasi Pronti poate fi deschis in maximum 2 luni, insa compania are si experienta deschiderii unei unitati in 9 zile. Potrivit reprezentanilor companiei, investitia poate fi recuperata in 1-2 ani de la demararea afacerii.

Quasi Pronti are 6 locatii in Romania: in mall-ul Liberty Center din Bucuresti, in Maritimo Shopping Center din Constanta, in Atrium Mall Arad, in Iulius Mall Timisoara, in Promenada Mall Braila si in Lotus Center din Oradea.

Franciza Quasi Pronti a fost adusa in Romania de Gabriela si Dan Gavojdea, in anul 2008, prin intermediul companiei Gustos Food SRL. Primul restaurant al retelei a fost deschis in mall-ul Liberty Center din Bucuresti.

Primul restaurant Quasi Pronti a fost deschis in anul 1999, in orasul Aveiro din nordul Portugaliei, de catre familia Ribeiro. Francizorul portughez ofera francizatilor retetele dupa care sunt pregatite preparatele, retete care imbina influentele italiane cu cele braziliene, deprinse de familia Ribeiro in perioada in care a trait in Brazilia.

Anul acesta pe piata locala a intrat si lantul de restaurante fast-food Subway, care a deschis deja 5 unitati. De asemenea, Pizza Dominium a anuntat de asemenea recent ca va deschide doua noi restaurante, unul in Bucuresti, in aceasta luna, si al doilea in Ploiesti anul viitor. De asemenea compania a anuntat alte doua contracte de inchiriere si negocieri in centre comerciale aflate inca in stadii incipiente de dezvoltare.

Pe de alta parte, anul acesta a fost marcat si de inchideri, compania care detine Burger King in Romania intrand in insolventa.