ANTREC va lansa pe 23 martie o nouă ediție a programului special Vacanțe la țară

16

cabaneecoAsociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural ANTREC România va lansa duminică, 23 martie, o nouă ediție a programului special ‘Vacanțe la țară’.

Programul este destinat tuturor categoriilor de turiști, care vor avea oportunitatea de a descoperi viața satului, tradițiile locurilor respective, ospitalitatea specifică acestui tip de turism și, nu în ultimul rând, pot servi o masă tradițională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta.

Marilena Stoian a afirmat că anul 2013 a fost unul ‘bun, dar nu foarte bun’ pentru turismul rural, iar lipsa zăpezii a afectat sezonul turistic de iarnă. Au fost diversificate activitățile, festivalurile menite să promoveze turismul rural și să atragă turiști, iar această tendință va continua și în 2014.

În București, ANTREC va organiza două evenimente la Muzeul Satului, la începutul verii și în toamna acestui an. De asemenea, ANTREC vrea să intensifice promovarea pe internet, a adăugat Marilena Stoian.

Președintele executiv al ANTREC, Mișu Chiruc, a declarat că prețurile în acest domeniu au stagnat în ultimii trei ani, iar aproximativ 10% dintre turiști sunt străini.

Reprezentanții ANTREC spun că au sugerat proprietarilor de pensiuni să își adapteze tarifele, în sensul ca în perioadele de extrasezon să aibă tarife mai atractive.

Cei doi reprezentanți ai ANTREC au menționat ca probleme cu care se confruntă membrii asociației necesitatea simplificării legislației și concurența neloială din partea celor care utilizează munca la negru.

În România există în prezent peste 5.000 de pensiuni pentru turismul rural. Pe portalul specializat pentru promovarea domeniului și rezervări online sunt înscrise peste 3.500 de pensiuni. (Sursa: Agerpres)

Citește și

Cmentariile sunt închise