ANTREC: Marele Premiu “Margareta de Aur 2013” – Conacul lui Maldăr, Măldăreşti, Vâlcea

112

conac2Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) a premiat în urmă cu câteva zile, pensiunile care s-au remarcat în 2013, cu premiile Margareta de Aur.  Marele premiu a fost acordat Conacului lui Maldăr din Vâlcea, dar premii importante au primit și alte pensiuni din județele Brașov, Cluj, Alba și Iași. 

Situat la 4 km de Horezu, , Conacul lui Maldăr se poate lăuda cu un cadru natural pitoresc, în care istoria, cultura şi arhitectura se armonizează. Conacul lui Maldăr şi-a păstrat integral aspectul de culă oltenească, mărturie fiind zidurile impunătoare alături de exteriorul văruit în alb. Odată cazaţi la Conacul lui Maldăr turiştii pătrund în camere de poveste,cu nume de poveste ca: “Ana Doamna”, “Fata de la Cozia”, “Lie Ciocârlie”, “Camera Domnişorului Radu”, “Leliţa Ioana”, “Domniţa Ruxandra”, Duduca Olguta”, “Camera contesei”, “Jupan Vintila”, “Domniţa Voichita”, “Iatacul Rusandei”, “Duduia Caliopi, “Culcuşul Jupanului”, “Cuibul lui Anghel”, “Domniţa Marga”.

Marele Premiu la categoria “Tradiţie locală”  a fost câștigat de Pensiunea “Casa Ecologică”, Cetea, Alba

Clasificată cu 2 margarete, Casa Ecologică din Cetea, Alba oferă 6 locuri de cazare, grădină, foișor, barbeque, fermă de animale și gastronomie din produse ecologice Adevăraţi păstrători ai tradţiilor şi obiceiurilor populare ani la rândul Violetă şi Ionel Sârbu, proprietarii pensiunii au organizat o serie de evenimente relavante pentru tradiţiile acestor locuri.

Alte premii:

  • Marele Premiu – Categoria – “Gastronomie” – Pensiunea “Curtea Brăneană”, Bran, Braşov
  • Marele Premiu Categoria – “Agrement”: Pensiunea “La Mesteceni”, Sălicea, Cluj
  • Marele Premiu Categoria “Amenajare Grădină”: Pensiunea “Garofiţa”, Bârnova, Iaşi
  • Marele Premiu Categoria “Festivaluri”: ANTREC Neamţ – Festivalul Hanurilor – Hanu Ancuţei, Tupilaţi, Neamţ

Gala decernării premiilor a făcut parte din evenimentul “Sărbătoarea pensiunilor, sărbătoarea margaretelor”, găzduită de Muzeul Național al Satului “Dimitrie Guşti” este o manifestare organizată de ANTREC – Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism, în parteneriat cu revista “Vacanţe la ţară” şi cu Facultatea de Management din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi de Medicină Veterinară din Bucureşti. (Sursa foto: facebook.com)

Citește și

Cmentariile sunt închise