ANTREC: Cererea pentru pensiuni s-a dublat față de rezervări, în minivacanța de 1-4 mai

52

cabanaCererea pentru pensiuni s-a dublat, pe ultima sută de metri, față de cele 35.000 de rezervări, în minivacanța de 1-4 mai, potrivit unui comunicat al Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural – ANTREC. 

Dacă inițial erau confirmate circa 35.000 de rezervări, numărul turiștilor care au ales pensiunile s-a dublat pe ultima sută de metri. Este o tendință normală, ținând cont că prognozele meteo inițiale nu au fost cele mai favorabile. Unii turiști au renunțat la alte destinații în favoarea turismului rural, iar alții s-au hotărât cu câteva zile înainte. Pe de altă parte, a contat mult faptul că românii au beneficiat de 4 zile libere”, subliniază Mișu Chiruc, președintele executiv al Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural — ANTREC.

Reprezentanții ANTREC susțin că, în pofida vremii nefavorabile, turismul rural a reprezentat alegerea numărul unu a românilor, ca număr de turiști, în perioada 1-4 mai. Gradul de ocupare a variat între 50 și 95%, în funcție de regiune.

În județul Brașov, pensiunile au înregistrat un grad de ocupare cuprins între 90 și 95%, cea mai solicitată regiune fiind Bran — Moieciu — Fundata.

„Majoritatea turiștilor au ales 3 nopți de cazare, de joi până duminică. Ca activități de divertisment, aceștia au optat pentru drumeții, plimbări cu bicicleta ori cu căruța sau pentru picnicuri la marginea pădurii”, a declarat Mioara Stoian Vișan, președinte ANTREC — filiala Brașov.

Cele mai solicitate zone de turism rural, pentru perioada 1 Mai, au fost Bran — Moieciu — Fundata, Bucovina, Neamț, Vrancea, Maramureș, nordul Olteniei, Mărginimea Sibiului, Apuseni dar și Delta Dunării.

De asemenea, reprezentații ANTREC precizează că, duminică, 4 mai, o dată cu încheierea minisejurului de 1 mai, se reia cea de-a XXIII-a ediție a programului special ‘Vacanță la țară’, care se va încheia pe 13 iunie. Ca în fiecare an, acest program este inițiat și organizat de Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural — ANTREC România. Programul este destinat tuturor categoriilor de turiști, care au oportunitatea de a descoperi viața satului, tradițiile locurilor respective, ospitalitatea specifică acestui tip de turism și — nu în ultimul rând — pot servi o masă tradițională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta.

Tarifele practicate de către pensiuni pentru actuala ediție a programului ‘Vacanță la țară’ sunt următoarele: pensiuni de 2 margarete — 175 lei/ persoană, pensiuni de 3 și 4 margarete — 225 lei/ persoană, pensiuni de 5 margarete —290 lei/ persoană.

În tarif sunt incluse 5 nopți cazare în cameră dublă, prima noapte de cazare fiind aferentă zilei de duminică. Sejurul se va încheia în ziua de vineri. Fiecare pensiune participantă în acest program va oferi din partea casei micul dejun. Rezervările se pot face direct la pensiune, prin agențiile membre ANAT, prin filialele ANTREC.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise