ANSVSA va verifica în perioada următoare toate laboratoarele private din țară

13

manastireanuansvsaAutoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va verifica în perioada următoare toate laboratoarele private din țară în ceea ce privește respectarea metodologiilor de lucru acreditate RENAR, a anunțat președintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

„Laboratoarele sanitare veterinare private funcționează în baza regulamentelor europene, dar va trebui să vedem dacă metodologiile de lucru pe fiecare metodă acreditată RENAR sunt întocmai așa cum spune legislația veterinară. Aceste metode vor fi verificate de inspectorii veterinari și de specialiștii de la Laboratorul Național de Referință. Noi am adaptat legislația veterinară la cea europeană, iar Comisia emite permanent noi decizii și noi regulamente pe care le prindem în legislația veterinară. Am avut o discuție cu ministrul Agriculturii privind activitatea laboratoarelor private și de aceea am extins controlul pe această zonă”, a spus Mănăstireanu.

Potrivit sursei citate, în țară sunt câteva sute de laboratoare private, dar foarte puține pot face teste de depistare a tipului de salmonela.

Șeful ANSVSA a anunțat că în perioada următoare va avea loc o restructurare a autorității la nivel local, pe două mari principii: pe reglementare și pe inspecție și control.

„ANSVSA este o autoritate complexă și avem în subordine aproape 10.000 de medici veterinari. La nivel central s-a restructurat și am reformat-o pe două mari principii pe cele de reglementare în ceea ce privește sănătatea animală și siguranța alimentelor și am întărit principiile de inspecție și control oficial. Acestea vor face controale pe tot ceea ce înseamnă unități de producere, ferme, abatoare, magazine, depozite. Pe tot lanțul alimentar de la fermă la furculiță”, a spus Mănăstireanu. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise