ANSVSA sprijină autoritatea similară din Moldova

26

manstireanucuratAutoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că sprijină Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova în eforturile de informare și comunicare publică

O delegație de specialiști din cadrul ANSVSA, condusă de președintele Autorității, dr. Vladimir Mănăstireanu, desfășoară în perioada 28 — 29 iulie o misiune de evaluare a nevoilor de informare și comunicare publică în domeniul siguranței alimentare.

Această activitate are loc ca urmare a solicitării de asistență adresată de către autoritățile Republicii Moldova Ministerului Afacerilor Externe din țara noastră.

Prin intermediului Fondului de mobilitate pentru experți guvernamentali, MAE a identificat posibilitatea trimiterii unor experți români pe comunicare în domeniul de competența al ANSVA într-o misiune de evaluare pe termen scurt.

Scopul acestei prime misiuni este de a evalua situația existentă, necesitățile de comunicare și de a elabora un plan de acțiuni pentru o misiune pe termen lung.

Prin aceste acțiuni, ANSVSA acordă asistență colegilor moldoveni și Guvernului Republicii Moldova în elaborarea Strategiei naționale de comunicare pe teme europene, care urmărește informarea și comunicarea publică a beneficiilor procesului de integrare europeană.

Colaborarea între ANSVSA și ANSA s-a dezvoltat și s-a diversificat prin multe proiecte comune, iar în lună martie a fost semnat Protocolul de cooperare instituțională între Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din România (ANSVSA).

Cea mai recentă materializare a acestei cooperarări a fost crearea și dotarea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol și producția de origine non-animală cu un echipament de ultimă generație de tip Gaz Cromatograf cu Spectrometru de masă, singurul de acest tip în Republica Moldova, care a fost inaugurat în data de 9 iulie a acestui an, la Chișinău.

Citește și

Cmentariile sunt închise