ANSVSA: Peste 8.000 de controale în prima parte a anului

9

piatafebÎn perioada 10 ianuarie 2014 — 13 februarie 2014, direcțiile județene sanitar- veterinare și pentru siguranța alimentelor și a cea municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară.

S-au efectuat 8.066 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii de activitate precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de depozitare pentru produse alimentare, semințe, legume și fructe.

Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 75 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 80.800 de lei și prin aplicarea a 97 de avertismente.

De asemenea, în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, conform procedurilor și Programului de supraveghere și control pe anul 2012, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise, precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Citește și

Cmentariile sunt închise