ANSVSA: Peste 7.200 de păsări, 250 de oi și 75 de porci, uciși de inundațiile din Galați

12

inudatie

În urma situaţiei de urgenţă generată de inundaţiile din judeţul Galaţi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi a întreprins, conform procedurilor, mai multe măsuri pentru prevenirea şi combaterea bolilor la animale, a celor transmise la om şi pentru controlul sanitar veterinar al produselor alimentare.

Medicii veterinari oficiali zonali şi concesionari au evaluat situaţia pierderilor de animale pe raza comunelor afectate de inundaţii: 7.280 de păsări, 252 de oi, 1 cal, 20 de câini, 6 vaci şi 79 de porci.

La nivelul DSVSA Galaţi s-a instituit Serviciul de permanenţă, pentru a prelua apelurile de urgenţă din comunele afectate, iar cetăţenilor şi autorităţilor li s-a solicitat să informeze medicul veterinar dacă există animale în pericol sau bolnave.

Medicii veterinari zonali şi cei concesionari, se află în zonele afectate, verifică, supraveghează, aplică masurile necesare şi raportează permanent situaţia din teritoriu, pentru rezolvarea problemelor apărute din cauza acestor inundaţii.

Primăriile localităţilor afectate au fost informate cu privire la faptul că au obligaţia, conform prevederilor legale, să efectueze ecarisarea teritoriului, fiecare primărie având contract cu firmă de ecarisare. Totodată, au fost verificate stocurile de dezinfectante şi echipamentele de dezinfecţie care, în caz de necesitate, urmează a fi puse la dispoziţia Consiliilor Locale din zonă.

Citește și

Cmentariile sunt închise