ANSVSA: Peste 66.400 miei sacrificați în perioada 7 – 16 aprilie

19

mieiddffPeste 66.400 de miei au fost sacrificați în 85 de centre amenajate și autorizate temporar și în 62 de abatoare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, potrivit datelor centralizate de Autoritatea Națională Sanitară – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în perioada 7 – 16 aprilie.

Totodată, în această perioadă, inspectorii ANSVSA au realizat 3.127 de controale în unitățile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar. În urma verificărilor au fost aplicate 271 de amenzi, în valoare de 315.840 de lei, și a fost confiscată o cantitate de 7.009 de kg de produse alimentare, improprii consumului uman. De asemenea, au fost acordate 112 avertismente și au fost emise 6 Ordonanțe de suspendare a activității și 27 de Ordonananțe de interzicere a activității.

De asemenea, instituția anunță că a efectuat verificări specifice în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, realizate împreună cu instituțiile coordonate de Instituția Prefectului.

„Au fost efectuate, de la începutul lunii martie și până în prezent, 2.216 de acțiuni comune cu reprezentanți ai altor instituții. Pe parcursul acestor controale au fost descoperite 362 de abateri de la legislație, care au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 281 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 327.380 de lei.
De asemenea a fost reținută oficial o cantitate de 5.500 de kg de produse alimentare care reprezentau un potențial pericol pentru sănătatea publică”, se spune într-un comunicat al instituției.

Potrivit ANSVSA, controalele specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale au fost realizate în colaborare cu Instituția Prefectului, Inspectoratele de Poliție Județene, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Direcția de Sănătate Publică, OJPC și Ministerul Agriculturii. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise