ANSVSA: Peste 25.000 de persoane au participat la campania privind igiena laptelui

17

SONY DSC

Campania de informare a ANSVSA privind igiena laptelui, desfăşurată la nivel naţional, s-a finalizat. Din centralizarea datelor primite din teritoriu, rezultă că au fost organizate 1. 160 de întâlniri, la care au participat peste 25.300 de persoane.

În perioada 10 – 30 iunie, această acţiune s-a desfăşurat prin intermediul echipelor de specialişti aparţinând Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, a medicilor veterinari oficiali din cadrul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a medicilor veterinari oficiali responsabili de zonă.

Campania de informare a urmărit două rezultate: de informare a celor interesaţi asupra măsurilor care trebuie întreprinse, pentru asigurarea conformităţii laptelui crud cu standardele Uniunii Europene şi acela de a prelua problemele cu care se confruntă cei din sectorul laptelui pentru a se găsi modalităţi de soluţionare.Activităţile realizate au constat, în principal, în organizarea de întâlniri interactive cu producătorii, colectorii şi procesatorii de lapte.

Aspectele semnalate de către participanţii la întâlniri vor fi puse şi în discuţia Consiliului consultativ al ANSVSA, pentru analizarea lor în acest cadru reprezentativ.

ANSVSA s-a bucurat şi de un real sprijin din partea administraţiei locale şi a structurilor teritoriale ale altor instituţii cu responsabilităţi în acest domeniu, concretizat prin susţinere logistică şi contribuţia la diseminarea materialelor informative.

Citește și

Cmentariile sunt închise