ANSVSA: Peste 230 de amenzi au fost aplicate operatorilor din industria alimentară, în ultima perioadă

31
painemagazinÎn perioada 14 martie 2014 – 30 aprilie 2014, direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a cea a municipiului Bucureşti au continuat activităţile de control în unităţile din industria agroalimentară.

Inspectorii au efectuat 13.776  de controale în unităţi care-şi desfăşoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, a altor produse alimentare precum şi unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe.

Neregulile constatate au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 234  de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 455.100 de lei şi prin aplicarea a 260 de avertismente.

În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control pe anul 2013, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
Citește și

Cmentariile sunt închise