ANSVSA: Întâlniri tehnice, la București, între experții veterinari din România și Moldova

24

manastireanuansvsa

Specialiștii veterinari din Republica Moldova se află într-o vizită în România, în perioada 27-28 martie, în cadrul căreia vor va avea întâlniri tehnice cu experți din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și vor vizita Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală, unul din laboratoarele naționale de referință.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, vizita se încadrează în acțiunile cuprinse în strategia guvernamentală de sprijinire a Republicii Moldova în parcursul său de aderare la Uniunea Europeană si va drept scop prezentarea organizării sistemului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din România.

„Delegația din Republica Moldova va avea întâlniri tehnice cu experți din cadrul ANSVSA, va vizita Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală, unul din laboratoarele naționale de referință și un laborator sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor județean. Întâlnirea dintre directorul general al Autorității Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Republica Moldova, Ion Sula, și președintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, este premergatoare ședinței celei de a doua sesiuni a Comisiei Interguvernamentale România — Republica Moldova pentru Integrare Europeană, care va avea loc în data de 31 martie 2014”, se menționează în comunicat.

Cei doi oficiali se vor întâlni și cu oameni de afaceri din Republica Moldova, care au investit în unități din industria alimentară din România.

În luna februarie a acestui an, șefii serviciilor veterinare s-au întâlnit în Republica Moldova, în cadrul Proiectului bilateral România — Republica Moldova ‘Crearea și funcționarea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol și producția de origine non-animală’ ocazie cu care au fost analizate modalitățile de dezvoltare a rețelei de laboratoare, în cadrul noii strategii  de organizare a ANSA.

Daniela Bolog

Citește și

Cmentariile sunt închise