ANSVSA, amenzi de peste un million de lei în campania de Sărbători

Inspectorii Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au realizat în prima etapă a controalelor tematice desfășurate în perioada sărbătorilor de iarnă nu mai puțin de 2.360 de controale, în urma cărora au fost acordate 155 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 1.067.300 de lei, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit reprezentanților ANSVSA, au fost reținute 1.178 de kilograme de produse de origine animală și au fost emise trei ordonanțe de suspendare a activității și opt ordonațe de încetare a activității. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unități de neutralizare pentru a fi distruse.

Principalele neconformităţi identificate de inspectorii ANSVSA au fost: lipsa documentului de înregistrare; etichetare incompletă; depozitare, manipulare și igienizare necorespunzătoare; igienizare necorespunzatoare a mijloacelor de transport autorizate sanitar veterinar; întreţinere necorespunzătoare a spaţiilor, utilajelor și a ustensilelor din dotare; raionarea defectuoasă a produselor alimentare; produse de origine nonanimală cu ambalaje deteriorate; comercializarea produselor fără respectarea condițiilor de temperatură; grafice de temperatură incomplete; lipsa analizelor medicale ale personalului lucrător; nerespectarea planului HACCP în ceea ce privește monitorizarea temperaturii și a umidității; lipsa documentelor de proveniență; depozitarea necorespunzătoare a SNCU.

„Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului instituției – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie. ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară și în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA județene și a municipiului București”, se mai arată în comunicat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole