4 decembrie 2021 - 06:22

ANSVSA a suspendat activitatea a două unități de alimentație publică de la Hala Obor

Amenzi în valoare de 38.000 de lei pentru comercianții din cea mai mare piață a Capitalei.

market-897990_1280

Două societăți au ajuns să își suspende activitatea pentru un an de zile în urmă unui control efectuat vineri de către Autoritatea Națională Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor la Hală Obor din București.

Au fost controlate șapte unităţi de alimentație publică care comercializau doar produse de origine animală și 30 de mașini care aduceau marfă. Pentru mai multe nereguli găsite, au fost aplicate 15 amenzi, în valoare aproximativă de 38.000 de lei, inclusiv pentru opt mașini.

Potrivit Agerpres, printre neregulile găsite în urma controlului și pentru care au fost aplicate sancțiuni se află: depăsirea capacităţilor de depozitare peste limita admisă, activitate fără autorizație, inexistenţa spațiilor de depozitare a produselor expirate, carne neetichetată corespunzător cu provenienţă nejustificată, mijloace de transport fără autorizație sanitar veterinară, transporturi neautorizate sanitar-veterinar cu marfă fără documente de însoțire și provenienţă, suspiciuni de documente falsificate de însoțire și provenienţă și nerespectarea regimului termic de transport.