ANSVSA a încheiat prima etapă a campaniei de informare privitoare la igiena laptelui

8

lapteministru

În data de 16 iunie s-a încheiat prima etapă a campaniei de informare a ANSVSA privind igiena laptelui. Bilantul acesteia include 6.050 de participanti si 318 de întâlniri tematice.

Acţiunea se desfăşoară prin intermediul echipelor de specialişti aparţinând Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, a medicilor veterinari oficiali din cadrul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a medicilor veterinari oficiali responsabili de zonă.Preconizată a se desfăşura în perioada 10 – 30 iunie, această campanie se adresează atât crescătorilor de animale, cât şi celor care deţin unităţi de procesare a laptelui şi îşi propune să aducă la cunoştinţa acestora măsurile care trebuie întreprinse, pentru asigurarea conformităţii laptelui crud, cu standardele Uniunii Europene.

Echipele de specialişti ai DSVSA judeţene au organizat şi vor continua să organizeze întâlniri interactive cu producătorii, colectorii şi procesatorii de lapte, urmărind să atingă două obiective. Primul este cel de a a-i informa pe cei interesaţi despre criteriile de calitate ale laptelui crud, în special asupra numărului total de germeni şi cel al celulelor somatice, precum şi a modului în care poate fi atinsă conformitatea laptelui cu standardele Uniunii Europene. Cel de al doilea, la fel de important, este acela de a prelua problemele ridicate de către cei prezenţi, pentru a fi analizate ulterior, în vederea identificării unor soluţii viabile şi benefice.

Materialele informative prezentate şi distribuite în cadrul acestei campanii pot fi consultate on-line de către cei interesaţi, pe site-ul ANSVSA, la modul intitulat: „Campanie de informare – Igiena laptelui”.

Citește și

Cmentariile sunt închise