Ansamblul Bisericii fortificate din Viscri atrage anual mii de turiști

24

DSCN1171Cetatea țărănească din Viscri, construită în secolele XIII-XVII, este amplasată pe o înălțime deasupra așezării. Biserica din centrul acestui ansamblu este o biserică-sală reconstruită în stil gotic pe locul unor construcții romanice mai vechi, din perioada anterioară colonizării germane.
Din decorul sculptat în piatră al construcției se păstrează un capitel cu ciubuce, singurul de acest tip cunoscut pe teritoriul României, potrivit prezentării făcute acestui ansamblu de către Direcția județeană pentru Cultură Brașov. În primul sfert al secolului XVI, biserica a fost fortificată și a fost construită incinta interioară.
Satul Viscri, aflat la 42 de km de Sighișoara, face parte din cele șapte sate din Transilvania înscrise pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Aceste sate din Transilvania, cu bisericile lor fortificate oferă o imagine vie a peisajului cultural din sudul Transilvaniei. Cele șapte sate înscrise, fondate de sași, sunt caracterizate printr-un sistem specific de construcție, model de așezare și organizare a gospodăriei, care s-a păstrat de la sfârșitul Evului Mediu. Ele sunt dominate de bisericile fortificate, care ilustrează stilurile de construcție din secolele XIII-XVI, potrivit prezentării UNESCO. Satul Viscri a beneficiat de popularizare în primul rând datorită Prințului Charles, atrăgând anual mii de turiști. (Integral pe bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise