ANM va emite pentru perioada 2-5 octombrie o avertizare de temperaturi deosebit de scăzute

13

ploaiesifrig

Administrația Națională de Meteorologie va emite pentru perioada 2-5 octombrie o avertizare de temperaturi deosebit de scăzute, a anunțat directorul ANM, Ion Sandu, miercuri, la comandamentul de urgență de la Palatul Victoria coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea.

„Avertizări meteo pentru cantități mari de precipitații nu vom emite în continuare. Administrația Națională de Meteorologie va emite o informare pentru perioada 2-5 octombrie pentru temperaturi deosebit de scăzute. Vom ajunge în depresiuni și pe munte la minus 6 grade. Informarea este utilă, în primul rând, pentru agricultură probabil, dar și pentru populație. Astăzi vor fi cumulat, până diseară, maxim 10 litri pe metru pătrat în munții Banatului și Meridionali și mâine maxim cinci litri pe metru pătrat. La temperaturile anunțate la munte precipitațiile vor fi sub formă de zăpadă”, a declarat Ion Sandu.

Directorul ANM a precizat că temperaturile vor fi negative pe timpul nopții la munte și în depresiuni.

„Prin urmare, pentru ce urmează: cantități de 10 litri pe metru pătrat astăzi și maxim cinci litri pe metru pătrat mâine, mai ales în Carpații Orientali. După aceea, până sâmbătă rămân temperaturile negative în timpul nopții, la munte și în depresiuni, și de luni începe să se încălzească. Vom ajunge la temperaturi de peste 20 de grade în timpul zilei și de luni încolo, chiar și noaptea vor fi temperaturi pozitive pentru o perioadă de cel puțin 10 zile”, a mai spus directorul ANM. (Integral pe AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise