ANM: Conținutul de umiditate din sol se apropie de limite normale

27

anmdddss

Cel mai recent buletin privind rezerva de umiditate din sol, publicat de Administrația Națională de Meteorologie precizează că seceta pedologică se retrage. Pe cea mai mare parte a teritoriului agricol conținutul de apă din sol se apropie de valori optime sau satisfăcătoare.

La data de 06 Septembrie 2013, în cultura neirigată de porumb, conținutul de apă pe profilul de sol 0-100 cm, prezintă valori scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată (SM), puternică (SP) și local extremă (SE), în majoritatea zonelor de cultură. În nord-vestul Munteniei și al Olteniei, sudul, vestul și izolat în nordul Transilvaniei, local în nord-estul și estul Moldovei, izolat în nordul Banatului, rezerva de umiditate din sol se încadrează în limite satisfăcătoare (AS) și local apropiate de optim (ApO), precizează meteorologii.

În stratul de sol 0-20 cm (ogor), conţinutul de umiditate înregistrează valori scăzute (secetă pedologică moderată-SM) și deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică-SP și extremă-SE), în Dobrogea, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei, Moldovei, Transilvaniei, Banatului, vestul Crișanei. Aprovizionarea cu apă a solului se situează în limite satisfăcătoare (AS) și apropiate de optim (ApO), pe suprafeţe extinse din sudul, vestul și izolat în nordul Transilvaniei, estul și local în sudul Moldovei, nordul Banatului, sudul Crișanei, nord-vestul Olteniei și al Munteniei, se mai arată în buletinul ANM. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise