ANM: Cod portocaliu de ploi abundente în zona de Sud-Est a țării

20

furtuna

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenționare Cod Portocaliu de ploi abundente, valabilă în intervalul 30 septembrie, ora 21.00 – 2 octombrie, ora 02.00, în zona de Sud-Est a țării.

În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul București, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța și Tulcea, ploile vor fi abundente și se vor cumula cantități de apa ce vor depăși pe arii extinse 60 l/mp si izolat 80 l/mp.

În intervalul menționat procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în regiunile extracarpatice și cele centrale, unde frecvent temperaturile diurne se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului.

Meteorologii au emis, duminică, și un Cod Galben de ploi pentru intervalul 30 septembrie ora 13—2 octombrie, ora 08.00, valabil în mai multe județe din Vestul, Sudul și Estul țării.

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, va ploua pe arii extinse și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 30…35 l/mp și izolat 60…70 l/mp. În sudul si sud-estul teritoriului vântul se va intensifica, cu viteze de 50…70 km/h, iar în Bărăgan și Dobrogea se vor depăși temporar viteze de 80 km/h, potrivit AGERPRES.

Citește și

Cmentariile sunt închise