23 ianuarie 2022 - 16:54

Animalele fermierilor, UCISE de urși! Atacurile sunt din ce în ce mai dese

Atacurile urșilor asupra fermelor și gospodăriilor în mai multe zone din România reprezintă un subiect ”fierbinte” în această perioadă. În timp ce activiștii de mediu pledează pentru  interzicerea vânătorii și îi cer demisia ministrului Mediului, atacurile urșilor sunt din ce în ce mai dese cu fiecare zi care trece.

Potrivit Mediafax, în urmă cu câteva zile, un bărbat de 53 de ani din Harghita a fost atacat de un urs, incident petrecut la doar câteva zile după ce un alt bărbat a fost atacat de animalele sălbatice în apropierea unei ferme de lângă localitatea Săcel.

Potrivit autorităților din Harghita, bărbatul atacat a suferit leziuni toracice, o leziune mai profundă și răni în zona coastelor, dar acestea nu au fost rupte. Acesta a primit îngrijiri de urgență și apoi a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Urșii s-au dezlănțuit, mai nou, și în zona Bucovinei. Potrivit jurnalistului Ioan Manole, animalele sălbatice au ucis mai multe vaci și alte animale deținute de fermierii din zona Iezer, zona Deluț, zona Plaiul Ioanei și zona Pârâul Morii. ”Urșii, că sunt mai mulți, au lovit din nou zilele trecute și au sfâșiat peste 12 vaci de rasă. Așa că, la o primă și sumară evaluare, au produs o pagubă de minimum 24 de mii de euro”, a precizat jurnalistul pe pagina personală de Facebook.

Oamenii din zonă sunt din ce în ce mai speriați, temându-se că următoarele victime ar putea fi chiar ei. Potrivit primarului comunei Sadova, Mihai Constantinescu-Otcu, în zonă s-ar afla minimum 9 urși care distrug tot ce le stă în cale, ucid și mănâncă animalele domestice și nu se sperie de fermierii care încearcă să îi alunge.

Foto credit: Facebook – Ioan Manole