ANIF are nevoie de bani pentru repornirea irigațiilor

irigatiibb

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare are nevoie, potrivit recolta.eu,de peste 10 milioane de lei ca să repornească irigațiile pentru suprafețele contractate. Banii sunt necesari reparațiilor care trebuie făcute la infrastructura sistemului.

Pentru anul 2013 la activitatea de irigații au fost contractate 305.000 ha cu posibilități de mărire până la începerea campaniei. Pentru a putea face față acestor solicitări, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare trebuie să pregătească și să pună în funcțiune stațiile de pompare de aducțiune și infrastructura de canale aferente.
Pentru a face acest lucru sunt necesare lucrări de pregătire și verificări PRAM a stațiilor de pompare și verificare a capacității de transport a canalelor de irigații. Sumele necesare pentru realizarea operațiunilor ajung la aproximativ 10 milioane de lei. Acestea vor fi recuperate pe baza contractelor de reparații a infrastructurii de irigații precum și pe baza contractelor de livrare a apei încheiate cu beneficiarii în anul 2013. (Sursa: recolta.eu)