20 mai 2022 - 01:05

ANGAJAȚII APIA NU LUCREAZĂ MIERCURI. „SĂ VEDEM CÂND VOR MAI LUA FERMIERII BANII!”

Activitatea Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura va fi paralizata in cursul zilei de miercuri. Angajatii intra in vacanta pana la 12 iunie.

Noua lege a salarizarii starneste un val de nemultire in randul functionarilor publici. Marti, la Bucuresti, 1.000 de persoane au protestat in fata Palatului Parlamentului. Miercuri se anunta noi manifestari. الرالي Angajatii APIA nu vor lucra, declansand astfel o greva cu efecte mari in agricultura autohtona.

Cei care lucreaza la Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura s-au plans mereu ca au salarii mult mai mici decat cei de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale. In perioada in care fermierii depuneau cererile pentru subventie, iar la APIA se lucra la foc automat, Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat ca lefurile oamenilor aflati in subordinea lui Adrian Pintea se vor majora.

Se intampla insa exact pe dos, astfel ca miercuri activitatea APIA va fi blocata. „Sa vedem cand vor mai lua fermierii banii. Vom merge la birou, dar nu vom lucra. 22 bet Marti, dupa ce am primit comunicatul din partea celor din sindicat, de la Bucuresti nu ni s-a mai trimis absolut nimic de facut. Practic, de la ora 13 am stat degeaba. Cei de la sediul central sunt mult mai afectati decat cei din teritoriu”, sustine unul dintre angajatii institutiei care acorda subventii fermierilor de la noi din tara. Acestia spera ca Legea Salarizarii sa capete alta forma in Camera Deputatilor.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Marti, la ora 14, a avut loc o videoconferinta la care au participat ministrul Petre Daea si directorul general al APIA, Adrian Pintea. „Va doresc o vacanta placuta! Sper sa va odihniti”, a spus seful MADR, dupa care Pintea a incercat sa le spune ceva subordonatilor sai despre salarii, insa a fost oprit de ministru.

Pentru e detensiona situatia, Petre Daea a decis ca toti angajatii APIA sa intre in vacanta pana la 12 iunie. فيلم سيارات سباق In demersul lor sindicalist, salariatii Agentiei sunt sprijiniti de directorul Adrian Pintea, care este si el nemultumit de diferentele salariile existente intre subordonatii sai si cei care lucreaza la AFIR.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Protestul de la APIA se declanseaza cu acordul sefilor. Cum este posibil asa ceva? Foarte simplu. Primii care sunt in pericol de a-si pierde o parte din salarii sunt chiar directorii din institutie si sefii de compartimente. In cursul zilei de marti, sindicatul angajatilor de la APIA a decis declansarea grevei, iar vestea s-a raspandit imediat in teritoriu.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Regasiti in continuare mesajul adresat de Sindicatului National APIA membrilor sai:

„Stimaţi colegi,

Având în vedere aprobarea legii salarizării unice de către Senat şi înaintarea către Camera Deputaţilor pentru votul final, grila de salarizare pentru angajaţii APIA nu este una favorabilă, lucru deja cunoscut de către noi, angajaţii Agenţiei.

Ţinând cont de aceste împrejurări, ieri 29 mai 2017, la sediul APIA din Bd. Carol I nr. 17 , a avut loc întâlnirea Comisiei Paritare la care au fost invitaţi şi au participat Dl. Director General Adrian PINTEA şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale.
În urma discuţiilor avute pe tema legii salarizării am fost asiguraţi de sprijinul conducerii Agenţiei şi a Ministerului Agriculturii.

Întrucât propunerile de amendamente ale Sindicatului National APIA (înaintate prin intermediul Federaţiei Publisind) au fost respinse în comisiile din Senat, ţinând cont de ultimele declaraţii de presă ale ministrului muncii, în cazul în care în urma discuţiilor din cadrul comisiilor de la Camera Deputaţilor şi ulterior în plenul acesteia, proiectul Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se va dovedi unul dezavantajos pentru angajaţii APIA, Sindicatul Naţional APIA nu va avea altă soluţie decât să vă solicite acordul pentru declanşarea conflictului de muncă.”

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.