Andras Szakal (AFIR): Este în discuţie eliminarea restricţionării la finanţare pentru beneficiarii care au litigii cu AFIR

39

szakal_febAndras Szakal, directorul general al AFIR,  a vorbit la un eveniment care a avut loc marţi, despre simplificările pe care Agenţia împreună cu partenerii sociali le analizează în aceasta perioada pentru definitivarea conditiilor si cerintelor de accesare a fondurilor europene acordate prin PNDR 2020.
De asemenea, Andras Szakal a subliniat nevoia de a clarifica interpretarea condiţiilor artificiale în mod obiectiv şi unitar la nivel naţional. Astfel, se analizează oportunitatea de a completa Ghidul Solicitantului cu o Anexă în care să se prezinte în mod clar potenţialele condiţii artificiale care pot să apară în accesarea si implementarea fondurilor acordate prin fiecare măsură sau submăsură în parte. Prin menţionarea clară a condiţiilor artificiale aferente fiecărui tip de investiţie în parte se poate elimina interpretarea subiectivă de către experţii evaluatori şi se poate realiza o analiză în mod unitar la nivel naţional.


Szakal a mai menţionat si faptul că în perioada martie – aprilie se are in vedere deschiderea primelor sesiuni de finanţare din 2016. în acest moment Ghidurile Solicitantului sunt în consultare publică astfel încât să fie definitivate în timp util pentru lansarea submasurilor 6.1 si 6.3 intr-o prima faza.

În cadrul aceluiaşi eveniment, directorul general al AFIR a mentionat ca este în discuţie în acest moment eliminarea restricţionării la finanţare pentru beneficiarii care au litigii cu AFIR.

Citește și

Cmentariile sunt închise