Ancheta agricolă din 2014: Află când începe și ce presupune

combinavaras

Ancheta structurală din agricultură sau așa-zisul recensământ agricol anunțat deja pentru anul viitor va începe la nivel național în data de 10 ianuarie și va dura până în data de 10 februarie, potrivit unor date ale Institutului Național de Statistică (INS) remise Recolta.eu. 

„Legislaţia europeană referitoare la statistica structurilor agricole prevede organizarea şi efectuarea anchetelor statistice comunitare cu privire la structura exploataţiilor agricole, respectiv recensămintele generale agricole, realizate o dată la 10 ani şi anchetele structurale în agricultură în anii 2013 şi 2016 (cercetări statistice realizate prin sondaj).

Având în vedere calitatea de stat membru al Uniunii Europene şi acquis-ul comunitar în domeniul statisticii agricole, România trebuie să efectueze ancheta structurală în agricultură cu an de referinţă 2013, cercetare statistică prin sondaj în conformitate cu Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr.1166/ 2008, privind anchetele structurale în agricultură şi ancheta privind metodele de producţie agricolă. Culegerea datelor pentru Ancheta Structurală în Agricultură 2013 se va realiza în perioada  10 ianuarie – 10 februarie 2014”, potrivit INS.

În general, cei vizați de această anchetă nu au refuzat să răspundă informațiilor solicitate: „De obicei nu au fost cazuri de refuz  la colectarea  datelor. Operatorii de interviu au obligaţia de a explica persoanelor intervievate că datele au caracter confidenţial şi sunt utilizate exclusiv numai în scopuri statistice. Dacă în mod cu totul excepţional există cazuri de refuz, la pagina 11 formularului de culegere a datelor, la codul de completitudine se va completa punctul e) interviu refuzat. La prelucrarea datelor, acest formular va reprezenta un non-răspuns și va fi tratat prin metode statistice”. (Integral pe recolta.eu)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult