ANAF a recuperat 2,5 milioane de euro dintr-un proces în care MADR a fost păgubit

Vila lui Vlad Savulescu, condamnat în dosarul ICA, a fost vândută în urma unei licitații publice.
profit-1139073_1920
Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că a reușit să vândă proprietatea lui Vlad Săvulescu, unul dintre vinovații pentru prejudicial din dosarul ICA, cu prețul de 2,5 milioane euro. Vlad-Nicolae Săvulescu, fost director al Direcției Privatizare — Concesionare a ADS, a fost condamnat de Curtea de Apel București, în august 2014, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). În aceeași sedintă, Curtea de Apel a decis condamnarea definitivă la 10 ani de închisoare cu executare a omului de afaceri Dan Voiculescu.
De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general și membru al AGA și, ulterior, al CĂ la ICA București, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA București, a primit 7 ani de închisoare, Corneliu Popa, fost director general și președinte al Consiliului de Administrație al Agenției Domeniilor Statului, la 8 ani de închisoare cu executare iar Flavius-Adrian Pop, fost membru al CA al ICA, a primit 5 ani de închisoare. Gheorghe Sin, fost membru AGA a ICA București, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, aceeași pedeapsă primind și Constantin Baciu, fost reprezentant al Ministerului Agriculturii în Adunarea Generală a Acționarilor a ICA. Foștii cenzori la ICA inculpați în dosar, Alexandru Petre, Grigore Marinescu și Vica Ene, au primit pedepse de câte 3 ani de închisoare cu suspendare.
Curtea de Apel București a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăti, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, „care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini”.
Potrivit minutei instanței, în afară de bunuri sau conturi aparținând lui Dan Voiculescu, autoritătile au decis menținerea sechestrului asigurător dispus și asupra bunurilor deținute de Gheorghe Sin — un apartament situat în București, sectorul 2, cu o valoare estimată de 110.000 euro, Vica Ene — un apartament situat în sectorul 4, cu o valoare estimată de 88.000 euro, Gheorghe Mencinicopschi — un imobil deținut în comun cu Doină Mencinicopschi, situat în Otopeni, cu o valoare estimată de 456.000 euro.
De aceeași măsură a sechestrului este vizat și Sorin Pantiș, ale cărui bunuri menționate în decizia CAB sunt un teren în suprafată de 504,6 mp amplasat în București, sector 2, un alt teren de 122,01 mp reprezentând cotă indiviză aferentă unui apartament din sectorul 2, un număr de 10 părti sociale ale acestuia reprezentând o participație de 100% la capitalul social al SC Fintech Consulting SRL, un număr de 49 părti sociale reprezentând o participație de 49% din capitalul social al SC TLD Evolution SRL și două apartamente situate într-un imobil din sectorul 2.
Conform minutei, lui Jean-Cătălin Sandu i s-a pus sub sechestru un apartament în sectorul 3, cu o valoare estimată de 210.000 euro, iar lui Vlad-Nicolae Săvulescu—un imobil, teren plus clădire, amplasat în București, sector 1, cu valoare estimată de 1.000.000 euro și un apartament amplasat în București, sector 2, cu o valoare estimată de 95.000 euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole