17 octombrie 2021 - 00:38

Amenzi uriașe aplicate de inspectorii ITM agricultorilor

În perioada 4 – 8 ianuarie 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) al judeţului Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: construcţii, agricultură,  comerţ,  recuperarea deşeurilor reciclabile, dar și multe alte domenii de activitate.

Acţiunile de control ale ITM au avut în vedere următoarele obiective: verificarea respectării de către angajatori şi angajaţi măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei cu COVID 19; identificarea şi combaterea muncii nedeclarate; respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă; eliminarea neconformităţilor constatate şi dispunerea de măsuri, informează observator.cl.info

În urma controalelor efectuate, autoritățile au indentificat următoarele: personal neautorizat pentru utilizarea utilajelor terasiere; instruirea în mod necorespunzător a lucrătorilor; lipsa echipamentelor individuale de perotecţia muncii; nesupravegherea lucrătorilor; neelaborarea de instrucţiuni proprii pentru activitatea desfăşurată.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat şapte angajatori, din care şase controale au fost pentru muncă nedeclarată. A fost dispusă o măsură cu termen precis de rezolvare.

Inspectorii Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat de asemenea  opt controale, iar cinci angajatori au fost sancţionaţi, şi s-au aplicat amenzi în valoare de 28.000 de lei. Pentru remedierea deficienţelor, s-au aplicat zece măsuri cu termene precise de rezolvare.

  1. unde spune in articol ca au fost sanctionati agricultorii si pt ce anume ar putea ITM – ul sa sanctioneze agricultorii!???…sau e DOAR un titlu dezinformativ pt a obtine accesari ale paginii/ articolului !????..

    • Citit mai atent articolul. Si in agricultura exista angajati. Mai multi la negru decat in alte domenii. Si ei trebuie sa faca instructajul pentru protectia muncii, trebuie sa poarte in unele locuri echipamente de protectie, etc.

Comments are closed.