Amendamentul lui Chesnoiu la Legea porcului: „Riscăm să ne pierdem identitatea de popor”

Adrian Chesnoiu, ministrul propus de PSD pentru Agricultură, a avut de răspuns, miercuri, 24 noiembrie, unei serii de zeci de întrebări din partea membrilor comisiilor de resort reunite ale Parlamentului.

Răspunzând parlamentarilor USR, care au dorit să afle care este poziția sa despre Legea porcului, Chesnoiu a precizat că este nevoie de măsuri ferme privind combaterea pestei porcine africane, însă acestea trebuie luate cu mare atenție, fiind vorba despre niște „tradiții milenare”.

„Legat de Legea de combatere a pestei porcine africane, pesta porcină reprezintă la nivel național o problemă extrem de importantă pentru întreg sectorul de creștere a suinelor, măsurile nu au fost suficiente, o spun cu responsabilitate. Avem de luat măsuri, dar care trebuie să fie cuantificate și cântărite foarte bine, pentru că, la prima vedere, pot crea progres, dar pot afecta, pe de altă parte, structuri statale, și coexistența omului din comunitățile rurale (sic!). Trebuie să avem foarte bine în atenție aceste lucruri, pentru că sunt tradiții milenare, riscăm să ne pierdem identitatea de popor. Trebuie să avem în vedere ca aceste măsuri să fie în sprijinul sectorului de creștere a suinelor, dar, în același timp, de sprijinire a populației de a avea acces la resurse și la hrană. Știți foarte bine care este situația atipică a României, cu numărul de exploatații, cu tradiția de creștere a suinelor în gospodărie. Toate aceste elemente trebuie să fie protejate. Susțin luarea unor măsuri în domeniul combaterii pestei porcine africane (…), voi participa la toate dezbaterile privind luarea acestor măsuri și vom contribui cu tot ce ține de noi pentru a diminua efectele acestui flagel care afectează nu doar România, ci întreaga lume. Știți foarte bine istoricul pestei porcine africane, de la prezența sa în Sardinia și Italia în anii ’80, nu a fost eradicată nici până în prezent, pentru că nu există tratament (…)”, a spus Chesnoiu la audieri, care a primit în Comisii 28 de voturi „pentru” și șase „împotrivă”, ultimele din partea parlamentarilor USR.

Ședința de învestire a noului Guvern are loc astăzi – joi, 25 noiembrie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole