15 mai 2021 - 21:28

Amenajari speciale pentru producatorii agricoli, de Paste

Aceste Sărbători Pascale sunt atipice cumva, din cauza restricțiilor prevăzute pentru a împiedica răspândirea COVID-19. În acest sens, autoritățile locale argeșene vin în ajutorul producătorilor agricoli, dar și al cumpărătorilor.

La cerere, se vor amenaja, în perioada 14-18 aprilie, spații speciale pentru a-i sprijini pe argeșeni să se aprovizioneze cu produse specifice Paștelui. Legume, fructe și produse de sezon vor putea fi achiziționate din respectivele piețe, doar respectându-se normele impuse de ordonanțele militare privind distanțarea socială. Astfel, organizatorii vor lua măsurile necesare pentru evitarea aglomerației.

Și piețele agro-alimentare argeșene rămân deschise pe toată durata stării de urgență strict pentru producătorii agricoli. Însă acum se impune ca aceștia să facă și dovada că dețin un certificat de producător, să folosească mănuși și mască și, nu în ultimul rând, să respecte regulile de distanțare socială.

Tradițional pentru aceste sărbători – mielul și produsele din carne de miel sunt de vânzare atât în punctele special amenajate în piețe, acolo unde ele există, dar se pot achiziționa și de la fermieri, dacă sunt destinate consumului direct, cu precizarea că această reglementare este valabilă doar pentru acest an.