Ambasadorul Franței este revoltat că România consumă mere importate din Polonia și conlucrează cu retailerii să schimbe acest obicei

gustin

Philippe Gustin, Ambasadorul Republicii Franceze la București, a declarat, potrivit recolta.eu, într-o conferință de presă din deschiderea forumului regional de afaceri „Franța – Europa de Sud-Est” că este un susținător al produselor agroalimentare românești și că face lobby pe lângă marii retaileri, astfel încât să-i convingă să comercializeze produse autohtone, nu importate.
 În acest sens, începând cu anul 2013, domnia sa a organizat o serie de întâlnirii cu marile rețele de magazine din Franța (Carrefour – n.r.) și nu numai, astfel încât rețelele scurte de aprovizionare, cu fructe spre exemplu, să fie dezvoltate și să înlocuiască „aberația” comercializării merelor poloneze în supermarketurile românești.
„Am organizat, vă spun fără modestie, în martie 2013, o serie de întruniri cu marile lanțuri de magazine franceze din România, alături de Ministerul Agriculturii și cu reprezentanți din agricultură și respectiv din sectorul bio.
Și asta pentru că, mi-am dat seama de niște aberații, alături de consumatorul român. După cum ați auzit des spunându-se până acum – și a (…) spus-o și primul-ministru astăzi – România este un paradis agricol, dar care se poate transforma într-un infern, dacă nu reorganizăm lucrurile, în general, în special acele canale scurte.
Cum se poate așa ceva? Să ai mere, merele de pe piață pe care le consumăm cu toții, importate din Polonia? Pornind de la acest exemplu, al mărului, am organizat aceste întruniri între marile lanțuri de distribuție și producători, având ca obiectiv obiectiv final de a găsi mâine în aceste lanțuri de magazine mere din România”, a declarat oficialul francez, răspunzând unei întrebări adresate de redactorul Recolta.eu. (Citiți materialul integral aici)
Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult