24 ianuarie 2022 - 08:29

Ambasadorul Chinei a cerut informații despre produsele românești care ar putea fi exportate în țara sa

irimescu_chinaAchim Irimescu, șeful MADR, s-a întâlnit cu Ambasadorul Chinei în România, E.S. Xu Feihong pentru a discuta despre colaborarea dintre cele două țări, pe termen lung.

Ministrul Agriculturii a arătat că pentru colaborarea în domeniul agriculturii a fost elaborată o strategie de lungă durată ce include facilitarea exportului de carne de porc, peşte, lapte ori miere din România pe piaţa chineză, iar MADR va sprijini contactul dintre cei interesaţi pentru a continua discuţiile privind exportul de carne de porc.

Ambasadorul Chinei în România, E.S. Xu Feihong, a menţionat că există un interes foarte mare pentru produsele alimentare româneşti şi chiar pentru importul lucernei din România. De altfel, vinurile şi apa minerală din România se regăsesc deja pe piaţa chineză.

Ambasadorul a precizat că, prin consultarea cu asociaţiile de producători din România ar fi oportun ca Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să ofere Ambasadei Republicii Chineze în România informaţii privind produsele româneşti ce ar putea fi exportate în China. Ulterior, Ambasada Chinei în România şi Ambasada României la Beijing vor derula acţiuni pentru promovarea acestor produse.