ALUNECAREA DE TEREN DIN JUDEȚUL GALAȚI EVOLUEAZĂ ACCENTUAT

Alunecarea de teren din satul Izvoarele a mai avansat cu cel puţin 30 de centimetri în ultimele 12 ore.

Alunecarea de teren apărută la sfârşitul săptămânii în satul gălăţean Izvoarele a mai avansat cu cel puţin 30 de centimentri în ultimele 12 ore, ajungând aproape de şcoală şi biserică, potrivit autorităţilor locale.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

„A mai avansat alunecarea, a trecut de martorii amplasaţi cu cel puţin 30 de centimetri. Sunt aproape şi şcoala, şi biserica. E mai dificil faţă de data trecută, dar ţinem legătură cu ISU şi monitorizăm în permanenţă ceea ce se întâmplă”, a declarat, luni, Emil Dragomir, primarul comunei Slobozia Conachi, de care aparţine satul Izvoarele.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Autorităţile au luat duminică primele măsuri după ce în satul Izvoarele s-a produs o nouă alunecare de teren, cele mai apropiate case fiind la 50 de metri, iar dacă situaţia o va impune se ia în calcul evacuarea unui număr de 14 persoane, un fenomen similar având în loc în luna martie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, declara duminică faptul că alunecarea se manifestă pe o deschidere de aproximativ 60 de metri şi pe o lungime de o sută de metri. Totodată, la nivelul Primăriei comunei s-a instituit permanenţă pentru monitorizare, iar în zona unde are loc alunecarea s-au pus benzi delimitatoare, precum şi  martori pentru monitorizare.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Reprezentantul ISU a precizat că alunecarea de teren, apărută în urma precipitaţiilor din ultimele zile, se manifestă la o distanţă de circa un kilometru faţă de cea care s-a produs în luna martie, pe acelaşi versant.

Primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, declara, la rândul său, că el crede că alunecarea de teren ar putea avea drept cauză precipitaţiile abundente din ultimele zile.

În luna martie, în zona satului Izvoarele s-a manifestat o altă alunecare de teren, pe o lungime de aproximativ 300 de metri şi o lăţime de 250 de metri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole