Alternative sănătoase la cafea. Vezi ce băuturi te revigorează fără să-ţi facă rău

34

Cafeaua, ceaiul negru, ceaiul verde şi băuturile energizante sunt foarte consumate datorită efectului revigorant. Din cauza conţinutului ridicat de cofeină, nu este recomandat ca aceste băuturi să se consume în exces, deoarece pot duce la anumite dezechilibre în organismul nostru, scrie Rtv.net.

Iată câteva băuturi care nu conţin cofeină, dar au efect energizant şi revigorant.

 

1. Infuzie de lămâie. Ai nevoie de două lămâi şi 1 lime. Se feliază şi se pun în apă plată. Se poate lăsa câteva ore la infuzat, sau chiar o noapte întreagă.

2. Infuzie de ananas şi frunze de mentă. Se taie câteva felii de ananas şi se pun în apă cu frunze de mentă şi o lingură de zeamă de lămâie. Se lasă, de asemenea, la infuzat pe timpul nopţii.

3. Milkshake cu banane şi seminţe de floarea-soarelui. Seminţele de floarea-soarelui crude conţin grăsimi sănătoase, vitamina E, A, D, complexul vitaminic B, zinc, fier, calciu, mangan, potasiu, fosfor, fibre şi proteine.

Milkshake-ul se prepară astfel: se pun 3 linguri de seminţe de floarea-soarelui crude în blender şi se amestecă cu apă plată pentru a se obţine o pastă. Apoi se adaugă o banană şi apă în funcţie de consistenţa dorită. După preferinţe se poate pune şi miere de albine şi scorţişoară.

4. Milkshake cu lapte de migdale şi roşcove. În blender se amestecă laptele de migdale cu o banană, o lingură de pudră de roşcove, 1/2 linguriţă de scorţişoară şi o linguriţă de miere de albine (sau 2-3 curmale).

5. Smoothie cu spanac. Se amestecă în blender spanac cu o lingură de seminţe de cânepă decojite, o linguriţă pastă de susan, 1/2 banană, 1/2 măr, zeamă de lămâie, ghimbir şi apă.

Spanacul poate fi înlocuit cu alte frunze verzi.

6. Smoothie cu spirulină. Spirulina este foarte sănătoasă, deoarece are un conţinut bogat de calciu, fier, zinc, magneziu, crom, cupru, mangan, seleniu, sodiu, potasiu. În plus, conţine proteine, multe vitamine şi acizi graşi esenţiali.

Este nevoie de o linguriţă pudră de spirulină, o banană, o felie de ananas, zeamă de lămâie, un măr acrişor şi frunze de mentă. Toate ingredientele se amestecă la blender.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult