Alternativa sanatoasa: Ce alegi cand… nu ai de ales?

35

Alternativa sanatoasaIti este foame de nu mai vezi bine pe unde calci. Esti in oras si trebuie sa ajungi rapid la birou sau la o intalnire de afaceri. Cunosti scenariul, nu?
Ce faci? Iti iei de mancare de unde apuci si mananci la repezeala, amani masa, ori intarzii la intalnire/la birou si mananci “socotit”?
Raspunsul este, probabil, ca apelezi la deja “celebrele” fast-food-uri (in sensul extins al termenului: shaormarii, patiserii etc.).

 

Chiar daca stiu ca fast-food-ul si mancatul “pe fuga” sunt nocive, chiar daca eu m-am hotarat sa le spun “Nu!”, admit ca, uneori, se poate intampla sa nu ai incotro iar “raul cel mai mic” sa fie tocmai aceasta optiune.
Atunci cand ajungi intr-o asemenea situatie, exista cateva lucruri importante de care te sfatuiesc sa tii cont pentru a limita “pagubele”:

1) Uita-te in jurul tau dupa un magazin alimentar unde ai putea gasi iaurt/sana/lapte batut/chefir de baut, sau chiar lapte dulce. Nu-i nicio rusine sa consumi “in vazul lumii” un astfel de aliment cu niste covrigei uscati. Iar daca – totusi – ti se pare “ciudat”, tine cont ca sanatatea ta este cea care trebuie pusa pe primul plan!
Pont: daca nu ai gasit un astfel de magazin, dar ai o shaormerie aproape, poti sa iti iei ayran.

2) Alege produsele de patiserie fara foietaj (covrigi, rulouri fara foietaj, cornuri etc.). Eviti, astfel, grasimile in cantitati mari, de proasta calitate si preparate la temperaturi ridicate, specifice fast-food-ului.
De asemenea, evita gogosile (fie ca sunt umplute sau nu).

3)Shaorma este prea ispititoare ca sa ii poti rezista? Cere-o fara cartofi si fara maioneza. Vei servi, astfel, o shaorma gustoasa si cat de cat sanatoasa (asta, evident, daca este proaspata si bine facuta carnea)!

4) Nu manca din mers: te poti ineca, murdari, lovi (sau poti sa lovesti/murdaresti alte persoane). Timpul in plus nu va fi decat de cateva minute si, de fapt, il poti recupera ulterior grabind pasul.
Ideal ar fi sa gasesti un loc unde sa te asezi ca sa mananci.

Liviu Deculescu

Citește și

Cmentariile sunt închise