Alternativă / Pâinea preparată în casă este cea mai sănătoasă

Pâinea face parte din hrana noastră cea de toate zilele. Nu mai este un secret că sortimentele de pâine procurate din comerţ conţin conservanţi. Pâinea de casă, coaptă la cuptor sau la aparatele moderne de copt lansate pe piaţă, este cea mai sănătoasă.

 

„O pâine de casă este cu adevărat nutritivă dacă se prepară din făină de grâu, aşa cum s-a obţinut acesta după măcinare la moară. O pâine albă este lipsită de nutrienţi, deoarece nu conţine nici vitamine, nici minerale, nici enzime”, spune Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Pâinea preparată din făină neagră îşi păstrează proprietăţile nutritive şi prospeţimea fără conservanţi sau alte adaosuri.

Pentru a prepara o „porţie” de pâine de casă, folosim următoarele ingrediente: 500 g făină neagră, o linguriţă de drojdie de bere, 300 ml apă, o linguriţă rasă de sare şi o lingură de ulei de măsline. Amestecăm aceste ingrediente, frământăm aluatul obţinut, lăsându-l să crescă, 30 de minute. După aceea, turnăm coca într-o tavă unsă cu ulei de măsline, pe care o punem în cuptorul încălzit. După ce s-a copt, lăsăm pâinea să se răcească, apoi o învelim într-o pânză de bumbac.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult